PLAÇA D'AL-AZRAQ

PLAÇA D'AL-AZRAQ
Al final que será, será.

dimecres, 27 d’octubre del 2010

ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL

L'Associació de Veïns junt a veïns preocupats per el tema, ha iniciat una campanya pel barri de recollida de signatures per a la "NO" instal·lació d'antenes de telefonia mòbil, la campanya s'inicia amb la paralització per part de l'Ajuntament de la instal·lació d'una antena il·legal al barri de la Zona Nord, amb denúncies de veïns. Ja s'han  penjat pel barri cartells al·lusius i s'han repartit pels comerços del barri fulles de signatures per anar arreplegant-les, així que, convidem a totes les persones interessades a participar i a arreplegar signatures, si empleneu quelcom full podeu depositar-ho en la bústia de l'Associació a l'Avinguda d'Andalusia o al carrer San Juan Bosco, 20 o enviar un e-mail a l'Associació i quedariem per arreplegar-les, adjuntem enllaços d'informació sobre el tema, legislació i material de la campanya. Moltes gràcies.

http://revista.consumer.es/web/es/20011101/actualidad/informe1/29051.php
http://www.eurosur.org/CONSUVEC/contenidos/Consejos/vivienda/antenas/manifiest.htm
http://www.cavecova.org/articulospl.php?id=8
Ordenança de l'Ajuntament d'Alcoi

Cartell de la campanya
Full de signatures

2 comentaris:

  1. http://www.ecologiablog.com/post/304/antenas-de-telefonia-movil-y-salud
    Es tract d'un enllaç un poc més actualitzat sobre el tema i prou sensat.

    Fins ara tots els estudis que s'han fet en humans donen resultats no concloents i generalment negatius. Hi ha moltes altres fonts de radiació, ionitzants i no ioinitzants que ens afecten fins i tot de manera natural. Hem conviscut amb elles des de la prehistòria i és bastant probable que hagin contribuit a la evolució de les espècies vegetals i animals.
    Fins i tot les radiacions solars, a les que ens exposem de forma tan confiada en estiu si que tenen clarament establerta la seua relació amb els tumors de la pell, molt especialment amb el melanoma.
    Des de la ciència quan no es pot afirmar una cosa, tendim a adoptar sempre un criteri de precaució davant el desconegut, però això tampoc significa que es puga fer la conclusió contrària.
    Es tracta del mateix criteri per el que normalment cap persona s'endinsarà en un cova, totalment a fosques i sense conèixer el territori. No significa que hi hagi cap perill dins de la cova, sols que pot haver-lo i per precaució és millor no entrar. Eixe és el principi per el que fins ara les assessories científiques de la Unió Europea i dels diferents governs recomanen evitar al màxim la exposició a les ones de telefonia mòbil, però no cal inferir d'això que hi hagi res amagat.
    No cal per tant alimentar cap alarma social, hui per hui sense cap fonament. Es a dir, millor que posen les antenes el més lluny possible dels llocs habitats, per pura precaució, però sense demonitzar-les.

    JM Moltó
    Neuròleg

    ResponElimina
  2. He entrado en el enlace,os invito a ello, comprobareis que se ha recortado sospechosamente para no "demonizar a las compañias de telefonia"??, ademas de que solo las dos primeras lineas son del articulo, el resto de cosecha del comentarista. Radiaciones claro!!,pero las naturales que durante millones de años de evolucion han estado ahi con nosotros, pero no es lo mismo claro esta!! unas radiaciones extra de cosecha propia.Volviendo al enlace, como articulo de opinión " un poc més actualitzat sobre el tema i prou sentat"????, acaso el resto de enlaces estan anticuados?, o no son opiniones fiables??.
    Al final estamos de acuerdo en que cuanto mas lejos mejor, un punto de ubicacion adecuado seria rambla alta (junto circunvalacion), a 500
    que es una buena distancia de emision y de seguridad.

    ResponElimina